Tuesday, September 2, 2008

Selamat Menempuh Ramadhan dengan jayanya


PELIK TAPI BENAR

salam, aku ingat puasa jatuh hari selasa, so aku jalan jalan petang tu kat summit. Selesai je semua apa yang patut, aku sambung jalan2, dalam hati macam nak beli apple macbook pro , puas dh aku follow aliran IBM ni, nak beralih arah aliran steve plak. Tapi bila kenang bulan depn nak raya aku rasa macam apple tak cun plak (sedap kan hati aku). Baik punya jalan aku terdengar pengumuman posa. (bro yg bagi pengumuman ni kerja dia setahun 3 kali jer kan, sure best). "alamak esok dah posa, malam ni dah start terawih (semangat ni selalu minggu awal jer), kelam kabut aku keluar (konon2 tak mau terleps la tahun ni tu....azam tu konon2). Aku ngan adik aku kelam kabut mengalahkan imam pada malam tu lagi. Di pendek kan cerita sempat la. Balik rumah aku letih sangat (may be letih shoot wedding kat pahang tak habis lagi kot). dalam tengah ambang ambang wati tu adik aku kelam kabut bangun " wey, awat kelam kabut?" . " alamak, org tak buat isya lagi" hahahahahahahaaha tadi punya la bagus wat terwikh siap wat witir plak tu...sekali yang wajib leh lupa. Moral dia...... dahulukan yg wajib dulu. Ada jugak yang berduyun duyun gi terawikh tapi tadi lepas sahur tidur terus langgar subuh, zohor lak sibuk2 kan diri langgar jugak. Asar pulak layan internet, langgar jugak. Maghrib pulak lepak hisap rokok lepas berbuka , langgar jugak. Alih alih masa terawih kelam kabut. Masa tu kalau bini tanya " pi mana" waaa dengan bangga ja jawab " pi masjid la terawikh" , pada hal..........lu fikir aaa sendiri.

buat amal sebab kena buat bukan sebab adat.

9 comments:

daTT said...

masa zaman study aku dulu pun mcm tu jugak, ada "sekumpulan" umat yang "sibuk" mengajak orang wat benda sunat... siap bising2 lagi... aku dengan banyak assigment, sound je...

"da cukup ke amalan yang wajib, dok bising2 pasal amalan sunat ni??? mmg ar sunat ni sunat dituntut....."

bila da kena batang hidung sendirik, baru reti diam....

tegezoot said...

jangan kena langgar dek izroil sudah!

zulabdulrahman said...

Salam,

Salam hormat dan salam ramadhon.

Tumpang lalu, baru nak mula tulis kat Blog. Nak jadi Bloggers Jugakkk.. Buleh noo?

Apa habaq?

ZUL RAHMAN

Pentas Teater JSBN said...

"Selamat Datang!"-"Welcome Home!"

Salam Hormat - Sekapur Sireh

Hidup Bersama

Kita sudah sampai di lereng amat indah,
di bawah pelangi, dalam ufuk yang masih mencabar;
dan kita ikhlas berjanji untuk bermaruah,
tenang dalam segala uji cabar dan debar.
Kita mencari hanya yang tulen dan jati,
sekata hidup, mengerti dan berbudi.

Kita wajar mendaki lagi kerana puncak yang jauh.
Dalam gelora dan taufan tak tercalar tekad kita
kerana kemerdekaan mengasuh kita bersuara dalam sopan,
yakin menyanggah musuh, tulus menambah kawan,
inti tunggak dan menara kebahagian.
-A. Samad Said


"SELAMAT DATANG! - WELCOME HOME!"

P.T mengucapkan Selamat Datang kepada semua Jurulatih Seni Budaya Negara (JSBN)
ke laman web yang diberi nama: "PentasTeater,JSBN"
di web: http://pentasteaterjsbn.blogspot.com/

Nota:
Sila maklumkan;

Nama Anda:
Nama Pena:
Nama Glamour: (Jika ada, he he he)
Nombor JSBN & Negeri:

Nombor JSBN & Negeri anda adalah yang paling penting sekali.
Sila maklumkan Nombor JSBN dan Negeri seperti yang tertera pada Kad Kuasa anda.
[Contoh: No.JSBN: 0888 Selangor]

Sebarang kemusykilan bolehlah diajukan kepada P.T di e-mail: pentasteaterjsbn@gmail.com

Nota lagi:
Untuk mewujudan laman web "PentasTeaterJSBN" ini,
pihak P.T ada merujuk kepada semua pihak yang berwajib
dan P.T dinasihatkan untuk menggunakannya
secara berhemah dan bijaksana.
Jadi kita MESTI pandai untuk menjaganya
dengan berhemah, bijaksana dan beretika.

Berhemah, Bijaksana & Beretika. Ketiga-tiga Perkara tersebut sudah kuat untuk menjadi Undang-undang Kefahaman atau "Rules & Regulations"
atau "Term & Conditions" kepada "PentasTeater,JSBN" yang kita sayangi.

Salam Hormat.
-P.T

P/s: Tak sabar menanti kehadiran semua Jurulatih Seni Budaya Negara untuk menjenguk-jenguk ke pentas karya kita ini. Weeeeeee....
Selamat datang kepada semua jurulatih!
-P.T

Pegawai Khalwat said...

Hoh... betoi tu.
Tapi bulan posa ni amalan sunat ni elok diperbanyakkan.

Tapi pastinya lepas amalam wajib tu cukup.

Tapi (tapi lagi....) jangan pula bulan posa amalam wajib cukup, bulan tak posa, balik tak cukup.

butaseni said...

:)
(senyum orang beriman)

jinggo said...

alamak bang....
terasa pulak aku....
hihihi....
maklum la....
sebap tu la aku tak p terawikh....

tapi cerita lu buat gua rasa macam keta sepak la beb.........
hahahhaa....
selamat berpuasa kawannn.....

artisticklytouch said...

bulan puasa ni, surau kat opis sentiasa je penuh hehe

Bunga Rampai said...

Salam Aiidlfitri :)

Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin.